Van het berekenen van een enkele stalen balk voor een woonhuis tot het volledig herinrichten van een bedrijfshal. Het verbouwen, renoveren en herinrichten van panden is complexer dan nieuwbouw. Er dient rekening te worden gehouden met wat er al aan constructies aanwezig is. Een aantal voorbeelden:

  • Hoe sluit de erker aan op de voorgevel?
  • Kan ik met- of zonder extra voorzieningen een kraanbaan in de bedrijfshal plaatsen?
  • Moet ik een nieuwe vloer storten om deze machine te kunnen plaatsen?
  • Kan ik zonnepanelen of luchtbehandelingskasten op mijn dak plaatsen?
  • Ik wil een extra verdieping op mijn gebouw, kan dat?

Wij hebben ook kennis op het gebied van vrijwel alle oude bouwsystemen in huis. Denk hierbij aan oude typen vloeren (Nehobo / Cusveller / Kwaaitaal), IPN-liggers enz. Bij het uitwerken van de verbouwing houden we rekening met de (on)mogelijkheden van het bestaande bouwsysteem. Op basis van de NEN8700 kunnen alle bestaande gebouwen getoetst worden. Ook hebben wij onze oude normen zoals de TGB1955 en GBV1962 nog allemaal in huis. Zoekt u informatie over oude bouwsystemen of oude normen neem dan gerust contact met ons op. 

Bent u voornemens uw pand bouwkundig aan te passen? Wij kunnen u van advies voorzien betreffende de constructieve wijzigingen in het pand. Tevens kunnen wij u in contact brengen met betrouwbare relaties uit de bouwwereld om u van het juiste renovatieadvies te voorzien. Denk hierbij aan architect, installatieadviseur, energieadviseur en bouwbegeleider.